Prismic Website

Een Super eenvoudig Content Management Systeem voor jouw website (én Headless!!)

Prismic.io

Prismic is een Content Management Systeem, een tool voor het bewerken van online content

Ook bekend als een headless CMS, een API CMS, een contentplatform, een disruptieve digitale content-as-a-service-ervaring … in feite is het een tool, waarmee u zelf technologie, framework en taal kunt kiezen en vervolgens gemakkelijk de content kunt beheren.

Starten met Prismic

Hoe wij samen een website maken met Prismic

Prismic is een tool die is gebouwd om de content-, ontwerp- en ontwikkelingsteams in staat te stellen om een afgewerkt product op te leveren waar iedereen trots op kan zijn.

 

 

Prismic.io:

Werken met Custom Types

Wij maken Custom types voor je aan, die passen bij het ontwerp van de pagina’s van jouw website. Iedere Custom Type is zeg maar een Pagina Layout. Zo ziet de Homepage er anders uit dan een gewone pagina, blog bericht, of landingspagina. 

Deze custom types voorzien wij van verschillende soorten velden, zoals afbeeldingen, Titels, Teksten, Links of herhaal velden. Je kunt een vaste volgorde aanhouden, maar deze ook dynamisch maken.

Het opslaan van een groep met velden die herbruikbaar zijn noemen we Slices. Deze slices kun je op meerdere plaatsen op de pagina terug laten komen, of deze hergebruiken op andere custom types. Door deze manier van werken, wordt het erg gemakkelijk gemaakt voor content schrijvers. Zij hoeven niet na te denken over de styling. Deze wordt namelijk van te voren per Slice en Custom Type bepaald.

 

 

Prismic.io:

Content vullen

Laat je Tekst schrijvers de content vullen

Nadat de content types zijn aangemaakt, kan het overdragen worden aan de tekstschrijvers, zodat deze kunnen beginnen met het vullen van content terwijl we samen het framework kiezen waarmee we gaan werken. Met Prismic wordt het maken van mooie inhoud ontzettend eenvoudig, zodat zelfs niet-technische medewerkers ermee kunnen omgaan. 

Joomla! tot WordPress naar Prismic

10 jaar geleden maakten we de overstap van Joomla! naar WordPress, omdat het WordPress systeem vernieuwend en enorm gebruiksvriendelijk was.

Wat we meestal tegenkwamen, was dat we eerst de website moesten bouwen en dat we dan moesten wachten tot de content gevuld moest worden door de klant of haar tekst schrijvers. Dit zorgde voor enorme vertraging voor het live gaan. Tegenwoordig willen we snel kunnen schakelen en niet afhankelijk zijn van bepaalde technieken. 

Prismic is een SaaS oplossing waar je veel verschillende web technieken op los kunt laten door de krachtige API. 

                                                       

Prismic samen met Magento 2 webshop

Je wilt natuurlijk niet iedere SEO tekstschrijver in je webshop systeem toelaten. Je wilt dat deze alleen de content gaat schrijven en niet de cijfertjes kan zien. 

De beste oplossingen kun je gemakkelijk samenvoegen.

 

Technische wijzigingen gemakkelijk online

Al onze projecten komen als Repository in ons versiebeheer systeem Gitlab.
Alle klanten hebben toegang hiertoe en kunnen door middel van issues de wensen en eventuele fouten melden aan ons. Voor ieder issue wordt vervolgens een eigen “branch” aangemaakt. Binnen deze branch wordt precies de code geplaatst die benodigd zijn die betrekking hebben op het issue en alle branches samen vormen de website in zijn geheel.

Wij hebben een proces lopen die ervoor zorgt dat het gedeelte wanneer u een akkoord op geeft automatisch online komt te staan. Gaat er vervolgens toch iets fout, of is het niet helemaal wat u wilt, dan kunnen we dit direct weer terugdraaien.

Onze services

Prismic website laten maken !

Wil je controle en overzicht binnen je content en deze in een geweldig design laten weergeven? Wij ontwikkelen met verschillende web technieken uw Prismic Website.